Bierothek® Magazin

Bierothek® förlitar sig på kyllogistik

(Vänster: grundare och verkställande direktör för Bierothek GmbH Christian Klemenz, höger: auktoriserad firmatecknare för Bierothek GmbH Stefan Kafara)

Bierothek GmbH flyttar in i ett nytt centrallager vid sitt huvudkontor i Bamberg och är den första tyska hantverksölgrossisten som helt går över till kylförvaring. Bryggerier kommer också att kunna använda Bierothek®s lagrings- och logistiktjänster i framtiden.

Bamberger Bierothek GmbH, känd för sina specialölbutiker, har tillkännagivit flytt av sitt centrallager till ett 1 000 kvadratmeter stort kylhus och utökat utbud av tjänster för hantverksölmärken. "I början av det nya året kommer vi permanent att lagra hela vårt sortiment i ett kyllager på vårt huvudkontor i Bamberg vid 8°C av kvalitetsskäl", säger Bierothek®-grundaren Christian Klemenz. I detta sammanhang kompletterar den rikstäckande hantverksölåterförsäljaren också sitt utbud av tyska och internationella hantverksölmärken med logistiska tjänster. Detta innebär att bryggerier kan använda Bierothek®-infrastrukturen och lägga ut sitt lager, plockning och kompletta logistik till Bierothek® i Bamberg.

Fackhandelsgruppen, som redan är ledande inom hantverksöldetaljhandel, utökar ytterligare sin kompetens inom grossistsektorn och är därför den första tyska hantverksölgrossisten vars öl lagras helt kallt. Från centrallagret i Bamberg betjänar Bierothek GmbH inte bara sina nuvarande tretton filialer och flera nätbutiker, utan också ett brett nätverk av företagskunder inom detaljhandel och catering. Förutom några internationella hantverksölbryggerier, som är exklusivt importerade, arbetar Bierothek® också nära utvalda tyska märken som en del av sitt partnermärkesprogram.


29.November 2019
;