Karamelldiktator

(3)
Artikeln är för närvarande inte tillgänglig
€ 4,50
MEHRWEG 0,33 L Flaska € 13,64 / L
Slut i lager

Bevaka

Ange din e-postadress här för att bli informerad en gång så snart artikeln är tillgänglig igen.

* Priserna inkluderar lagstadgad moms. Plus Frakt plus Insättning 0,08

Alla som känner Almut von Emma - Biere ohne Beard vet att bara stora saker kan förväntas av henne. Om den tidigare läraren ställer upp på något blir det bra och hennes öl är mer än bra. Det mest utsökta nya tillägget till deras lysande sortiment är Caramel Dictator.

Vår ölsommelier Marco Liebig smakade Barleywine åt dig och är överlycklig!

Det fina ölet med det kraftfulla namnet är en Barleywine. Denna ölstil är engagerande engelsk, toppjäst och maltfokuserad och imponerar med en god portion restsötma. Bass & Co. Brewery var det första bryggeriet som bryggde kornvin kommersiellt och gav ölet dess namn 1903. Även om Barleywine inte alls är vin, har det fortfarande det i titeln. Detta kommer av den vinliknande höga alkoholhalten: Barleywine har vanligtvis mellan 8 och 12 procent, men det finns även varianter som kan visa betydligt fler varv.

Barleywine fanns dock före Brass & Co.: Ölstilen har sina rötter i Storbritannien, där bryggare bryggde säsongsbetonad stark ale. Dessa tillverkades i små mängder och kunde lagras länge på grund av alkoholhalten. Traditionen med Old Ales, Stock Ales och Strong Ales föddes!

Som alla goda saker nådde berleyvin så småningom USA. Den brittiska ölstilen fick en renässans där på 1970-talet. Det legendariska Anchor Brewing Company bryggde det första amerikanska kornvinet och kallade det "Old Foghorn".

På grund av denna utveckling görs nu en stilistisk skillnad mellan brittiskt och amerikanskt Barleywine. Den senare är lite mer humlig tack vare generösa mängder amerikansk aromatisk humle, medan den engelska versionen glänser med en maltig karaktär. Det finns något för alla smaker!

Karamelldiktatorn verkar lätt grumlig i glaset. Ett fint, krämfärgat skum kröner det hasselnötsbruna ölet.

Marcos tränade näsa doftar svagt bränd kola, russin och torkade stenfrukter som aprikoser och plommon.

Den initiala smaken imponerar med en underbar fruktighet med toner av sammetslen aprikossylt. Efter den första vågen av frukt inträder en exceptionell beska som sträcker sig in i avslutningen.

Eftersmaken följer den initiala drycken och är lätt fruktig med långvarig beska.

Marcos slutsats:

Emmas Caramel Dictator är ett mycket framgångsrikt exempel på ett kornvin. En öl med grova kanter som absolut inte är en lättviktare med 18,6° Plato och 10,2% alkoholhalt. På grund av sin friskhet verkar Barleywine fortfarande ganska edgy. Om du gillar det lite "smidigare" bör du ändå ta tag i det. Om den förvaras på ett mörkt och svalt ställe kommer denna fina droppe att utvecklas till en väldigt rund, maltig öl. Bra saker tar tid – det gäller goda röda viner och även deras humle motsvarighet, barleywine.

Vår rekommendation till alla älskare av krispig bitterhet och älskare av åldrande Marco Liebig rekommenderar karamelldiktatorn till alla som älskar skarpa, bittra öl. Och fans av lagring kommer också att njuta av Barleywine. Mycket starka, långmogna ostar och ädelost, crème brûlée och cheesecake smakar gott till.

Innehåll
0,33 Liter Flaska

Brauerei Brauerei
Emma - Biere ohne Bart Emma - Biere ohne Bart
Bierothek® ID
10227006
EAN
0717228391055
Vikt
0.33kg(0.51kg med förpackning)
Insättning
€ 0,08
LMIV (på engelska)
Ansvarsfull livsmedelsföretagare (EU)
Almut Emma Zinn, Hugstetter Str. 40, 79106
Freiburg Deutschland(DE)
Öl region
Deutschland
Öl stil
Kornvin
Rekommendation om mat
Förrätt: Lammsallat med dadlar inlindade i bacon
Huvudrätt: Vilträtter
Efterrätt: Brownies
Alkoholhalt
10.2 % vol
Ursprunglig vört
18.6 ° Plato
Ingredienser

Vatten, kornmalt , humle, jäst

18.11.2019
18.11.2019
18.11.2019

Lägg till recension

Ditt betyg: 
GRATIS ÖLKONSULTATION
Har du frågor om denna öl? Vi finns här för dig.
0800-243768435 (kostnadsfritt)
shop@bierothek.de
handlare eller krögare
Vill du köpa större kvantiteter billigare?
Kontroll på plats
Vara Karamelldiktator från  Emma - Biere ohne Bart Finns det även i min filial?

Du kan smaka på det också