Bierothek® Magazin

Bierothek® och David Hertl utökar sitt partnerskap

Bamberger Bierothek GmbH och bryggmästaren David Hertl förlänger franchiserelationen genom Bierothek® Bamberg i ytterligare sex år fram till 2026. Ett av de längsta partnerskapen inom den tyska hantverksölscenen intensifieras därmed ytterligare och kommer att fortsätta tidigt.

Bryggermästaren David Hertl, känd för sina galna ölkreationer och marknadsföringstalang, och ölsommelier Christian Klemenz's Bierothek GmbH förlänger sitt samarbete till 2026. Den unge bryggmästaren från Schlüsselfeld och den unge entreprenören från Bamberg träffades under sin gemensamma utbildning till ölsommelier Januari 2014. Vid det här laget hade Hertl redan producerat och marknadsfört sina första öl under eget namn, men ännu inte helt blivit egenföretagare. "När jag hyrde fastigheten för vår första Bierothek®-filial i Bamberg några månader efter att vi kvalificerade oss som ölsommelier, erbjöd jag David att bli anställd butikschef där ," sa Klemenz om början av Bierothek®. – För mig blev det starten på egenföretagandet eftersom jag å ena sidan hade en fast inkomst, men å andra sidan hade jag också friheten att sätta upp ett bryggeri hemma, förklarar Hertl, vars eget bryggeri började kl. den gången.

Cirka två år efter lanseringen av Bierothek® Bamberg tog Hertl över filialen från Klemenz sommaren 2016 som en oberoende franchisetagare och drev den sedan på eget ansvar. Sedan starten har Bierothek® Bamberg inte bara varit en av de äldsta specialölbutikerna i Tyskland, utan har nu också blivit en fast etablerad aktör i det mångsidiga öllandskapet i Bamberg. "Jag är mycket glad över att vi kunde förlänga det nästan urgamla partnerskapet med David med ytterligare sex år tidigt i hantverksöls tider", säger Bierothek®-grundaren Christian Klemenz och uttrycker sin glädje över den tidiga kontraktsförlängningen. David Hertl tillägger: "I den ibland ganska turbulenta världen av hantverksöl är stabila partnerskap särskilt värdefulla, särskilt i svåra tider, och Bierothek® var en pålitlig partner redan från början och var avgörande för att grunda mitt eget bryggeri." David, trots Corona Om du skulle vilja uppleva det live igen har du snart chansen att delta i ett av de virtuella ölseminarierna som streamas live från Bamberger Bierothek® varannan vecka hemifrån.

15.June 2020
;