Fränkische Biere

Överflödet av frankiska öl verkar nästan oändligt. Några traditionella representanter är Mönchsambacher Export, Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen, Keesmann Herren Pils och Rauchbier från Spezial-bryggeriet.

Ämnet öl och den frankiska bryggkonsten är mycket viktigt i de administrativa distrikten i övre, mellersta och nedre Franken. Särskilt anmärkningsvärt är frankiska Schweiz, som kan vara stolta över sina över 100 mikrobryggerier.

När det kommer till frankiska öl, bör särskild uppmärksamhet också ägnas åt Oberfranken och särskilt det större Bambergområdet - det är här den största koncentrationen av bryggerier i världen finns och varje ölälskare kommer säkerligen att hitta sin favoritöl där. Varje år flockas otaliga skaror av människor till Franken för att njuta av sin traditionella frankiska öl i ölkällare och ölträdgårdar.

Den frankiska bryggkonsten får inte bara hjärtan att slå snabbare i Franken. På grund av sin höga kvalitet och traditionella produktionsmetoder är frankiska öl också vördade och uppskattade utanför Frankens gränser. Den internationella efterfrågan på frankiska öl är också mycket hög, eftersom denna region är förknippad med livsglädje, lugn och gemenskap.