Ocean Beer

Världens hav är en enorm källa till resurser. Tonvis av fiskar och andra havsdjur fångas varje dag för att stilla vår hunger. Vi tar vatten, alger och snäckor från de blå vidderna och går till dem när vi behöver lugn, ett klart huvud eller för att svalka oss. Vi badar, simmar och snorklar i den, rider på dess vågor, dyker ner i dess outgrundliga djup och låter oss bäras av dem. Vi älskar vatten och ändå befinner sig världens vatten i en prekär situation. Tre vänner från Madrid kom också till denna slutsats och bestämde sig för att inte längre sitta sysslolösa och titta på tragedin.

Från surfbrädan till brygghuset

När de surfade tillsammans märkte pojkarna att mängden skräp i vattnet och på stränderna i deras hemland ökade snabbt. Allt mer avfall sköljde upp och letade sig till kusten. För att befria stränderna från föroreningar bryggde de tre en India Pale Ale och använde intäkterna till att organisera saneringsoperationer. Denna satsning gick så bra att de 2020 grundade etiketten Ocean Beer och kunde utöka sina handlingar över hela Spanien och världen. Ur ett etiskt och hållbart perspektiv brygger vännerna nu ett litet men fint urval av öl och använder all sin vinst till att stödja projekt och kampanjer till förmån för världshaven. De goda ändamål som bryggeriet stödjer är bland annat insatser för att minska svart kol i Arktis, en stiftelse som förespråkar bevarande och hållbar användning av tång, delfinräddning och alla möjliga andra institutioner.

Väl genomtänkt

För att ha så lite negativ påverkan på miljön som möjligt med det egna företaget har bryggeriet tagit fram ett sofistikerat koncept för hållbar resursanvändning. Användningen av plast och miljöskadliga färger och bläck för flaskdesign har reducerats till ett minimum eller helt, alla råvaror är av naturligt ursprung och CO2-avtrycket minskar varje dag och kompenseras i slutet av varje år. Bryggeriet har ett pantsystem och en cirkulär ekonomi där knappt något avfall genereras. Fernando Escribano är ansvarig för ölen: den erfarne bryggmästaren delar passionen för havet och gör sitt bästa varje dag för att brygga läckra drycker till förmån för haven. I en treårig process utvecklade Fernando recept som kombinerar utmärkta råvaror med hantverk och en god sak. Bryggeriet och dess fans har redan uppnått mycket och du kan också vara en del av detta goda ändamål. Allt du behöver göra är att ta en kall öl!


Tillgänglig från oss

(0)
€ 3,16
MEHRWEG 0,33 L Flasche - € 9,58 / LTR
(0)
€ 2,31
MEHRWEG 0,33 L Flasche - € 7,00 / LTR
(0)
€ 2,70
MEHRWEG 0,33 L Flasche - € 8,18 / LTR
3 Resultat
383__maf__Ocean+Beer+Logo

Ocean Born Foundation
C/ Orense 32, 1º, Of. 4
28020 Madrid

Spanien ES

contact@ocean-beer.org

http://www.oceanbeer.com

Upptäck andra bryggerier.