Schanzenbräu

Bryggerier och deras mysiga restauranger är en magnet för gourmetbesökare och lockar till det pulserande livet. Genom att välja sin plats har många bryggare gett hela delar av staden en renässans och fört in en frisk fläkt in i övergivna byggnader och stadsdelar. Ett sådant litet mirakel ägde rum även i Nürnberg: Stefan Stretz hjälpte med sin Schanzenbräu stadsdelen Gostenhof att förändra sin image och förvandla den till en livlig mötesplats för unga och gamla. Hur gjorde han det? Självklart med den finaste ölen!

tålamod är en dygd

Men historien om Schanzenbräu börjar en tid innan dess flytt till Gostenhof. De första bryggförsöken startas i stadsdelen Bärenschanze. Det var då som bryggaren visade sina verkliga färdigheter, eftersom hans första bryggningar inte bryggdes med ett korrekt bryggsystem. Istället satte den fyndiga ölälskaren ihop sin utrustning från före detta tvättkanna och uppsågade ölfat och bryggde med vad han kunde hitta. Det var 2004. Tre år och några öl senare flyttade Stefan till Gostenhof med allt sitt bagage. Ett stenkast från dagens bar hittade bryggaren lokaler som bjöd på lite mer lyx och proffsig utrustning. Det skulle dröja ytterligare åtta år innan Stefan kunde ge klartecken för sitt eget bryggeri. Bygget påbörjades i grannlandet Nürnberg-Höfen 2015. Ett år senare var bryggeriet färdigt och det roliga kunde börja. Stefans tålamod belönades med framgång.

En rörlig man

De fina kreationerna serveras i puben Schanzenbräu. Den pittoreska puben har blåst nytt liv i den något ansedda stadsdelen Gostenhof. Stefan valde medvetet denna plats och fortsatte planen att putsa upp den redan från början. Hans modiga steg att öppna en pub i Gostenhof uppmuntrade andra att göra detsamma: Idag är stadsdelen en livlig mötesplats och erbjuder sina besökare ett potpurri av olika butiker och erbjudanden. Ibland behöver man bara en person med vision, det har Stefan bevisat. Och han brygger också utsökt öl. Visionärens sortiment är ett fint, litet urval av Nürnbergklassiker. Alla öl är ofiltrerade och produceras med hantverk och passion i enlighet med den bayerska renhetslagen. Särskilt populär är Stefans Kehlengold, som fräschar upp och njuter med sin fylliga karaktär och stabila maltkropp. Utöver sitt arbete som bryggare och stadsutvecklare är Stefan en bayersk ambassadör och reser världen runt i denna roll för att introducera Nürnberg till dess specialiteter och attraktioner.

Törst? Du kommer garanterat att hitta något uppfriskande här!


Tillgänglig från oss

(1)
€ 2,60
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 5,20 / LTR
(0)
€ 2,90
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 5,80 / LTR
För populär
(0)
€ 2,60
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 5,20 / LTR
För populär
(1)
€ 2,60
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 5,20 / LTR
För populär
(0)
€ 2,60
MEHRWEG 0,50 L Flasche - € 5,20 / LTR
För populär
5 Resultat
93__maf__schanzenbraeu-logo

Schanzenbräu GmbH & Co. KG
Proeslerstr. 3
90431 Nürnberg

Deutschland DE

prost@schanzenbraeu.de

http://schanzenbraeu.de

Upptäck andra bryggerier.