Smögenbryggarn

Förr bryggdes öl inte bara av humle, malt, jäst och vatten. Männen och kvinnorna bakom vattenkokarna använde en mängd olika örter och växter för att ge sin öl karaktär och smak. För att skapa enhet i det vilda liv och rörelse och göra öl till en produkt av pålitlig kvalitet, utfärdades den bayerska renhetslagen 1516. Från och med då fick bryggerier endast brygga sin öl av de fyra kända basingredienserna. Denna regel var obrytbar under lång tid, men hantverksölrörelsen skakade om renhetslagens regel 500 år efter dess införande. Fler och fler bryggare letar efter variation i vattenkokaren och ger sig ut på okänt territorium. Det gäller även bryggeriet Smögenbryggar'n från Sverige.

Marint skydd i sin sötaste form

Bryggeriet grundades 2019 som ett lokalt initiativ. Ett team av engagerade medborgare från småstaden Smögen har gått samman för att starta ett spännande projekt. Smögen ligger på en ö och omges av Nordsjöns grova vatten. Traditionellt lever befolkningen i denna region av fiske och havets frukter, men idag har turismen blivit en viktig inkomstkälla. Smögenbryggar´n grundades för att minnas deras rötter och för att förespråka ett hållbart nyttjande av havets skatter: det finaste ölet bryggs av lokala råvaror, miljövänliga odlade alger och alla möjliga andra marina produkter som uppmärksammar det ovärderliga. värdet av våra vatten bör.

ren natur

Den som tycker att de bryggda bitarna från Smögenbryggar'n smakar matcha, fisk eller nori har fel. Bryggeriet använder inte i första hand havets frukter för smaksättning, utan snarare på väldigt olika ställen i bryggprocessen. Medan algerna tillför mineraler och en delikat hint av umami till brygger som skinkolja , används till exempel musselskal för att reglera pH-värdet i vattnet från Lilla Dales ytkälla. Källvattnet rinner genom granit, vilket ger det en hög grad av mjukhet. Bryggning kräver något hårdare vatten, vilket kan uppnås naturligt genom att använda musselskal. För att brygga så miljövänligt som möjligt arbetar vi i en cirkulär ekonomi. Malt- och humlerester som blir över från bryggningsprocessen förs vidare till bröd och korv, används som djurfoder eller levereras till den lokala biogasanläggningen och förädlas till biogas och biogödsel. Det organiska gödselmedlet går i sin tur till de lokala bönderna som förser bryggeriet med sin spannmål. Här sluter cirkeln och Smögenbryggar'n har sparat mycket avfall.


Tillgänglig från oss

(0)
€ 3,90
- 1 St. - € 3,90 / St.
(0)
€ 3,90
EINWEG 0,33 L DOSE - € 11,82 / LTR
För populär
(0)
€ 4,90
EINWEG 0,33 L DOSE - € 14,85 / LTR
För populär
(0)
€ 5,90
EINWEG 0,33 L DOSE - € 17,88 / LTR
För populär
(0)
€ 4,90
EINWEG 0,33 L DOSE - € 14,85 / LTR
För populär
(0)
€ 3,90
EINWEG 0,33 L DOSE - € 11,82 / LTR
För populär
(0)
€ 5,50
EINWEG 0,33 L DOSE - € 16,67 / LTR
För populär
(0)
€ 27,90
€ 32,90
EINWEG 1 St. PAKET - € 27,90 / St.
För populär
8 Resultat
2457__maf__Logo+Smo%CC%88genbryggar%C2%B4n

Smögenbryggarn
KALVHÄLLAN 1
456 51 Smögen Ale

Schweden SE

info@smogenbryggarn.se

https://smogenbryggarn.se/de/

Upptäck andra bryggerier.