Mariana

Artikellagret håller på att ta slut leveranstiden 1-3 dagar
€ 19,90
MEHRWEG 0,75 L Flaska € 26,53 / L
* Priserna inkluderar lagstadgad moms. Plus Frakt plus Insättning 0,15


Ölstil: Berliner Weisse

Som en institution som är tusentals år gammal har ölindustrin i allmänhet ryktet om att vara en manlig domän. I århundraden var bryggning en ren manlig angelägenhet och njutningen av öl tillskrevs mer till de manliga delarna av samhället. Men tiderna förändras och det händer saker också i områden där män är fast etablerade.

Eller?

Hantverksölrörelsen har gett en frisk fläkt och mycket förändring till ölvärlden. Inkorsade strukturer bröts upp, damm från decennier dammades av och en ny era började. Men inte för alla. Att kvinnor fortfarande är en liten minoritet i ölbranschen är skandalöst, men inte alls det mest skrämmande med den här historien. När Mariana Schneider startade sin rörelse 2020 ville hon faktiskt grunda en förening där kvinnor, PoC och personer som identifierar sig som HBTQIA+ kunde utbyta idéer. Hon ville skapa ett tryggt utrymme inom ölbranschen och skapa en gemenskap som brygger ihop, står upp för varandra och delar kunskap med varandra. GLOW uppfyllde alla dessa kriterier, men rörelsen Global Ladies of Word släppte också lös en hel lavin: otaliga människor kontaktade Mariana och rapporterade diskriminering, våld, sexuella trakasserier och andra absurditeter inom bryggeri- och ölbranschen. GLOW väckte sensation i scenen och otaliga välkända bryggerier var och håller på att slängas.

Vi applåderar dessa modiga människor och deras modiga engagemang för jämlikhet för alla. Berlin Weisse-bryggeriet Schneeeule är också med och har bidragit med ett öl som smakfullt hyllar rörelsen: Mariana GLOW är en rebellisk handling med en underbar doft.

Innehåll
0,75 Liter Flaska

Brauerei Brauerei
Schneeeule Schneeeule
Bierothek® ID
10268023
Vikt
0.74kg(1.39kg med förpackning)
Insättning
€ 0,15
LMIV (på engelska)
Ansvarsfull livsmedelsföretagare (EU)
Schneeeule Brauerei, Edinburger Strasse 59, 13349
Berlin Deutschland(DE)
MHD
08.03.2028
Öl region
Deutschland
Öl stil
Frukt & suröl
Rekommendation om mat
Förrätt: Lätt sallad med fetaost
Huvudrätt: Kryddig wraps
Efterrätt: Vaniljglass med frukt
Alkoholhalt
4.4 % vol
Ursprunglig vört
10 ° Plato

Lägg till recension

Ditt betyg: 
GRATIS ÖLKONSULTATION
Har du frågor om denna öl? Vi finns här för dig.
0800-243768435 (kostnadsfritt)
shop@bierothek.de
handlare eller krögare
Vill du köpa större kvantiteter billigare?
Kontroll på plats
Vara Mariana från  Schneeeule Finns det även i min filial?

Du kan smaka på det också